AFAD cep telefonlarına hayati uyarı bildirimi gönderdi, neden?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), cep telefonlarına hücre yayını üzerinden bildirim gönderdi. AFAD’dan gönderilen bildirimde, “ülkemizde devam edecek olan meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayınız” ifadeleri kullanıldı.

AFAD cep telefonlarına hayati uyarı bildirimi gönderdi, neden?
12 Haziran 2022 - 15:04
AFAD, cep telefonlarına hücre yayını ve mobil uygulamalar üzerinden bir bildirim gönderdi. Daha önce çok da sık rastlanılmayan bu durum karşısında vatandaşlar, kısa süreli panik yaşadı. AFAD’ın daha önce böyle bir bildirim gönderdiğine pek de rastlanılmamıştı.

AFAD’dan gönderilen bildirimde, “ülkemizde devam edecek olan meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayınız” ifadeleri kullanıldı.

Yaşanan bu gelişme, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından da paylaşıldı. Türkiye genelinde gönderilen bu bildirim, sosyal medyada gündem oldu. AFAD’ın bildirimi neden gönderdiği de büyük merak konusu oldu.

Bilindiği üzere, yakın zamanda tüm acil durum aramaları 112’de birleştirilmişti. İtfaiye, ambulans, polis, jandarma gibi acil durumlarda 112’yi aramak gerekiyor. AFAD’ın bu sebepten dolayı vatandaşlara uyarı gönderdiği tahmin ediliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum