10 Kasım Atatürk resimleri

ABONE OL

1881 yılında dünyaya gelen 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yuman Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıldönümü nedeniyle, en güzel Atatürk resimleri ve 10 Kasım mesajları araştırılıyor.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1938 yılında dünyaya geldi. Türk milleti için önemli gelişmelere imza atan ve tarihte önemli bir yere sahip olan Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Ata’nın aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü sebebiyle, birçok kişi sosyal medya hesaplarından Atatürk’ü yad etmek ve sevdiklerine de anımsatmak maksadıyla Atatürk resimleri araştırıyor. İşte en güzel Atatürk resimleri…

10 Kasım Mesajları

Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk'ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi, sonsuza değin takdirle tatbik edilecektir.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun.

Rüzgâr ağırdan eser, her 10 Kasım sabahı, her bir yere savurur, sararmış yaprakları. Hüzünlenir milletim, her 10 Kasım sabahı, çiçeklerle donanır, Anıtkabir yolları.

Dünya, bu savaş ve barış kahramanı büyük adamın ölümü ile yoksul düşmüştür.

Büyük Atatürk! Tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.