Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'ndan 27 Mayıs Darbesi mesajı

ABONE OL

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 27 Mayıs 1960 darbesiyle ilgili yazılı bir mesaj yayımladı.

Reklam
Reklam

Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

Türk demokrasine vurulmuş en büyük darbelerden biri olan ve Türk Milletinin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesi, üzerinden 61 yıl geçmesine rağmen hala hafızalardaki canlılığını korunaktadır.  Türk demokrasisi tek partili hayattan çok partili gerçek bir demokrasiye geçerek millet iradesini ortaya koymuştur.  Arkasından on yıl süren Demokrat Parti iktidarı sonucu askeri darbe olan bir müdahale ile karşı karşıya kalmıştır.

Ülkemizin tam anlamıyla bir demokrasiye geçişi özümsediği ve kendi demokrasi kültürünü oluşturması için ihtiyacı olan zaman ve tecrübenin bu şekilde bir darbe ile ortadan kaldırılması ve demokrasinin kesintiye uğratılması hem Türk siyasi hayatında hem de milletimizin vicdanında travma yaratmıştır. Milli Birlik Komitesi (MBK) tarafından düzenlenen darbe neticesinde, demokrasi askıya alınırken Türkiye’nin uluslararası alanda itibarı da yerle bir olmuştur.

Yapılan darbenin ardından Yassıada’da görülen davaların sonucunda idam edilen ve tarihe demokrasi şehidi olarak geçen dönemin Başbakanı Adnan Menderes’e, Dış İşleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’ya ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’a yüce Allahtan rahmet diliyor, Türk Milletinin böylesi elim hadiseleri bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.