Altın yatay seyrini sürdürüyor

ABONE OL

Paladyum da diğer kıymetlilerle benzer şekilde yatayda tamamladığı bir seansı tamamladı ve 2340 dolar/onsla yerinde saydığı bir seansı daha geride bıraktı.

Reklam
Reklam

Yıl sonu olmasının da etkisiyle altın yönü bulmakta zorlanıyor ve dar bir bant içerisindeki hareketini sürdürüyor. Dünkü seansa 1872 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, gün içinde 1886 dolar/onsa kadar uzanarak günün en yüksek seviyesini kaydetti. ABD mali teşvik paketi yasalaşarak, yardımlar yapılmaya başlanırken, siyasetçilerde bireylere yönelik olan 600 dolarlık yardımı artırma çabası da sürüyor. Temsilciler meclisinden geçen 2000 dolarlık yardım paketi teklifi, senatonun reddetmesiyle kabul görmedi. Altın ise bu yaşananlar tepkisi satıcılı yönlü olurken, seansı 1877 dolar/onstan yüzde 0,25’lik bir artışla yataya yakın bir kapanışla tamamladı.
Gümüş de benzer şekilde dar bir bantta hareket ettiği günde yatay bir kapanış yaparak seansı tamamladı.26,24 dolar/onstan seansa başlayan beyaz maden, 26,21 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 0,1 gibi bir kayıp yazmış oldu.
Platin dünkü seansı da yeşilde kapatarak üst üste dördüncü günü de kazançla kapatırken rallisini sürdürmüş oldu. 1055 dolar/onstan seansı tamamlayan platin yüzde 1,8 kazancı hanesine yazarak seansı kapattı.
Paladyum da diğer kıymetlilerle benzer şekilde yatayda tamamladığı bir seansı tamamladı ve 2340 dolar/onsla yerinde saydığı bir seansı daha geride bıraktı
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda altın işlemleri dünya fiyatları altında – 0,50 dolar/onsla gerçekleşirken, hacim açısından yüksek bir gün geride kaldı. Borsa İstanbul’da toplamda 7719 kg altın, 564 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.
Kaynak Troy - Hibya

altın piyasası altın fiyatları