Benzin ve motorine yüksek zam beklentisi!

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşın devam edeceğine dair sözleri, petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. ABD ham petrolü yeniden 100 doların üzerine çıkarken, Brent petrol de 105 dolara yükseldi. Bu artış Türkiye'ye zam olarak geri dönecek.

Reklam
Reklam

Brent petrolün 100 doların altına düşmesiyle motorine 1,04 kuruş indirim gelmişti. Brent petrol Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri harekatın devam edeceğine ilişkin sözlerinin ardından yeniden yükselişe geçti. Bu yükselişin Türkiye'de de benzin ve motorinin peş peşe zamlanacağı anlamına geldiği belirtildi.

Birçok ülke tarafından stratejik rezerv satışlarının devreye alınmasıyla bir süredir düşüş eğiliminde olan petrol fiyatları Rusya-Ukrayna savaşına yönelik yeni açıklamaların etkisiyle yükseldi. ABD ham petrolü yeniden 100 doların üzerine çıkarken, Brent petrol de 105 dolara yükseldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna tarafının Rusya ile İstanbul'da yaptığı müzakereler sonucunda varılan anlaşmaları reddettiğini belirterek "Yine hepimiz çıkmaza girdik" dedi.