Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik desteğinde kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı, 4 milyon haneye çıkartıyoruz" dedi. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtlarda kalan öğrencilere verilen beslenme yardımının aylık 570 liradan 750 liraya yükseltildiğini de duyurdu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-KDV düzenlemesi devlet olarak bizim attığımız bir adımdır.
-Bakanlıklarımız, KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını takip edecek, aksi davranış sergileyen firmalara gerekli yaptırımı uygulayacaklardır.
-Fedakarlığı sadece devletten beklemek ne gerçekçidir, ne hakkaniyetlidir.
-Tüm vatandaşlarımızı yastıkaltı altın düzenlenmesinden yararlanmaya davet ediyoruz.
-Koronavirüs sürecinde beni arayan veya geçmiş olsun mesajlarını ileten Sayın Devlet Bahçeli’ye, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Sayın Meral Akşener’e teşekkür ediyorum.
-Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye fotoğraflarının doğru, vicdanlı, ahlaklı ve sağlıklı bir mukayesesini yapmak hepimizin görevidir.
-Dünyanın panikle içine kapandığı bu dönemde biz üretim ve bireyleri önemsedik.
-Elbette sokakta, tezgahta, vitrinde canımızı yakan fiyat artışları vardır. Emin olun bunların hepsi geçicidir.
-Türkiye vatandaşına en uygun fiyatlı elektrik ve doğalgaz kullanımı sunan ülkelerden biridir.
-210 KW saate kadar olan düşük tarife ve üzerindeki kullanım oranı yeniden değerlendirilecek.
-Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı, 4 milyon haneye çıkartıyoruz.
-Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir.
-(Elektrikte kademeli tarife) Ticari işletmelerimiz için de küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır.
-Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan 750 liraya yükseltiyoruz.
-Sosyal güvenlik şemsiyemizin etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını verdik.
-Hepimiz aynı gemide olduğumuza, ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettiğimize göre külfetine de beraberce katlanacak, yükü beraberce omuzlayacağız.