Gen İlaç halka arz ne zaman, borsa hisse kodu nedir? Gen İlaç eşit dağılım mı oransal mı?

ABONE OL

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz olacağı haberi, yatırımcılar tarafından araştırılmaya başladı. Gen İlaç halka arz talep toplama tarihleri ne zaman? Gen İlaç eşit dağıtım mı yoksa oransal mı hangi bankalardan alınır, kaç lot verir? Gen İlaç izahname yayınlandı mı?

Reklam
Reklam

Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına sunulan halka arzlara bir yenisi daha eklendi. Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz için başvurusunu yaptı. Yapılan bu başvurunun ardından ise halka arzın detayları internette sıkça araştırılmaya başladı.
Yatırımcılar, Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzının talep toplama tarihlerini merak ediyor. Öte yandan araştırılan bir başka konu ise şirketin halka arzının detaylarının verildiği izahname. İşte merak edilen tüm detaylar…
Şirket hakkında
Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri A.Ş., 1998 yılında kurulmuş, ender görülen hastalıkların tedavisinde ve bu hastalıklara bağlı olarak gelişen fonksiyon bozukluklarının giderilmesinde kullanılan ilaçlarıyla Türk ilaç sektöründe yerini almıştır. Dünyanın önde gelen firmaları ile işbirliği içerisinde olan Gen İlaç’ın hedefi, etik ve bilimsel değerler çerçevesinde, ürün ve hizmetlerinin hastalara en kolay, güvenilir ve hızlı şekilde ulaşmasını sağlamaktır.
Başta Nöroloji, Endokrinoloji ve Nefroloji olmak üzere Onkoloji, Hematoloji ve Pediatri branşlarında, ender görülen hastalıkların tedavisinde ve bu hastalıklara bağlı olarak gelişen fonksiyon bozukluklarının giderilmesinde kullanılan ürünleriyle sağlık sektöründe yerini almıştır.
Kurulduğu andan itibaren istikrarlı ve hızlı bir şekilde büyüyen Gen, Ankara’da bulunan 40000m2 alana kurulmuş GMP sertifikalı üretim tesisi, Ankara (Merkez), İstanbul, İzmir, Trabzon, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan ofislerinde bulunan yaklaşık 400 kişilik uzman kadrosu ve 8 farklı ülkeden 18 partneri ile, Türk İlaç Endüstrisinin en hızlı büyüyen şirketi olarak, 20 yıldır başarıyla sürdürdüğü hizmetleri sizlerle beraber daha da yukarılara taşımaya devam edecektir.
Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz ne zaman?
Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.; halka arz için başvurusunu SPK’ya iletti. Ancak şirketin halka arzının ne zaman onaylanacağı henüz bilinmiyor. Halka arz onay aldığı zaman haberimiz güncellenecek ve talep toplama tarihleri de haberimizde yer alacaktır.
Gen İlaç borsa kodu nedir, kaç lot verir?
Gen İlaç’ın halka arzında kullanacağı borsa kodu #GENİL olacak. Şirket, 62.500.000 Lot + 6.250.000 Ek Satış ile halka arz olacak. Eşit dağıtım yöntemi ile halka arz olacak olan şirketin kaç lot vereceği ise katılımcı sayısına göre belli olacak.
Gen İlaç’ın 2021 yılının ilk yarısında halka arz olması bekleniyor.
Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. izahname için tıklayın.
 

gen ilaç hangi bankalarda var gen ilaç halka arz ne zaman