İl Sağlık Müdüründen açıklama: Kayseri'de vaka sayıları artmaya başladı!

ABONE OL

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüs vaka sayılarının artış gösterdiğini açıkladı. Vaka sayılarının artma sebebini de açıklayan Benli, önlemlere uyulması konusunda uyardı.

Reklam
Reklam

Kayseri’de vaka sayıları düştü diye sevinirken endişelendiren haber Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’den geldi. Koronavirüs konusunda gelişmeleri hem sosyal medya hesaplarından hem de basına verdiği demeçlerle sürekli yineleyen Benli, son yaptığı paylaşımla Kayserilileri endişelendirdi.



Facebook’tan bir açıklama metni paylaşan Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, “Vaka sayılarımız artıyor. Karşılaştığımız uygunsuz durumların başında cenaze ve taziyeler gelmektedir. Ayrıca hafta sonları merkezden çevre ilçelere ve köylere gidip orada yapılan aile oturumları öne çıkmaktadır. Önlemlere hep birlikte uyduğumuz zaman başarabiliriz. Zincirin en zayıf halkası kadar güçlüyüz” ifadelerini kullandı.
Benli’nin paylaşımında dikkat çekici yön ise cenaze törenleri ve taziyeler konusu oldu. Bilindiği üzere Kayseri’de düzenlenen birçok cenaze töreninde ve taziye ziyaretlerinde özellikle sosyal mesafe kuralına uyulmadığı gözlenmişti.