İzlanda yaşam koşulları nasıl? İzlanda asgari ücret ne kadar 2021?

ABONE OL

Son zamanlarda birçok Avrupa ülkesi hakkında merak edilen bazı konular var. Bu konulardan biri de refah seviyesi yüksek olan ülkelerin asgari ücret uygulamaları ve yaşam koşulları. Farklı bir yönetim anlayışına sahip olan İzlanda da merak edilen ülkelerden biri. Peki İzlanda yaşam koşulları nasıl ve İzlanda asgari ücret 2021 yılında ne kadar? İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Avrupa’nın birçok ülkesi bilindiği üzere gelir seviyesi yüksek ve vatandaşları da maddi açıdan refah içerisinde yaşayan ülkeler. Bu ülkelerden biri İzlanda. Ancak İzlanda sadece gelir seviyesinin yüksekliği ile değil aynı zamanda farklı yönetim anlayışları ve yaşam koşulları ile de adından söz ettiren ülkelerden biri.

İzlanda yaşam koşulları

İzlanda’da suç oranı çok düşük olduğu için polis sayısı da buna bağlı olarak oldukça az. Polisler, suç ve asayiş olayları çok az sayıda olduğu için günlerini sosyal medyada fenomen olma yolunda harcıyor. Nüfusu da oldukça az olan İzlanda’da çevre temizliği de dikkat çeken bir başka unsur.

İzlanda bir ada ülkesidir ve çevresi denizlerle çevrili olduğu için de genellikle deniz mahsullerinden geçimini sağlamaktadır. İzlanda’da balıkçılığın haricinde bir de hayvancılık ülke ekonomisine katkı sağlayan sektörlerden bir tanesidir. İzlanda, işsizlik oranlarında dünya ortalamasının çok altında olan bir ülkedir. Refah seviyesi yüksek olan İzlanda vatandaşlarının en büyük giderleri ise vergilerdir.

Böylesi rahat bir ülkede yaşamanın bedeli olarak görülse de İzlanda’da insanlardan din vergisi dahi alınmaktadır. İzlandalılar, dinlerini devlet yetkililerine bildirmek ve bunu resmi kayıt altına aldırmak zorundadır.

İzlanda Asgari ücret ne kadar?

İzlanda’da da asgari ücret uygulaması çoğu ülkede olduğu gibi meslekler göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak en düşük asgari ücret, 300 bin İzlanda Kronu’dur. Bu miktar Avro ile 1950 Avro’nun üzerinde, Türk lirası ile de 17 bin TL’nin üzerindedir.
 

izlandada asgari ücret ne kadar 2021 izlanda asgari ücret izlanda yaşam koşulları