Kocasinan Belediyesi'nin akıl almaz imar oyunu!

ABONE OL

Kocasinan Belediyesi'nin Eski Pervane Mahallesi'nde yaptığı imar oyunu, görenleri şoke etti. İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık ve Meclis Üyesi Kazım Yücel, belediyenin akıl almaz imar değişikliğini ve kendisine nasıl fayda sağladığını kamuoyuyla paylaştı.

Reklam
Reklam

Haber: Ahmet SARIKUŞ / Bütçe bulmakta zorlanan ve biriken borçlarla başa çıkmaya çalışan Kocasinan Belediyesi’nin Eski Pervane Mahallesi’nde yaptığı imar değişikliğinin vatandaşı mağdur ettiği, belediyenin ise kendisine fayda sağladığı ortaya çıktı.

“Kamunun sosyal alanları paraya dönüştürülmüş”

İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık ve Meclis Üyesi Kazım Yücel, gündemde uzun süre kalacak ‘imar oyunu’yla ilgili basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Işık, “Belediye imar planları o şehrin anayasası niteliğindedir. Son zamanlarda imar planlarında sıkça değişikliğe gidilmektedir. Kendi eserleri olan bu imar planlarına sadık kalmayanlar, bu planları adeta yap-boz tahtasına çevirmişlerdir. Ancak son 20 yıldır yapılan imar plan tadilatlarına baktığınızda iyileştirmeyi bir kenara bırakın, kamunun elinden elde edilmiş, kazanılmış ne kadar sosyal alan varsa hepsi paraya çevrilebilecek bir metaya dönüştürülmüştür” dedi.

Eski Pervane Mahallesi’nde yapılan imar değişikliği ile belediyenin kendisine nasıl maddi fayda sağladığını gözler önüne seren İyi Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel, söz konusu alanın mahkemelik de olduğunu belirtti.

Vatandaştan ‘park yapılacak’ diyerek alınan arsa, imara açılmış!

Yücel yaptığı açıklamada, “Vatandaşın arsası, 1987 yılında Kocasinan Belediyesi tarafından imar tadilatına alınıyor. Yapılan değişim sonrasında arsa parka dahil ediliyor. Bu durumda mağdur olduğunu düşünen arsa sahibi, belediyeye itirazını iletiyor. İtiraz kabul edilmeyince, uyuşmazlık mahkemeye taşınıyor ve mahkeme 1993 yılında başka itirazları da değerlendirerek belediyeden yeni imar planı istiyor. Yapılan imar planında vatandaşın durumu değişmiyor ve arsası parka dönüştürülecek alan olarak kalıyor. Geçen süre zarfında imar planında bir değişiklik olmayınca, 18. Madde uygulamasıyla vatandaşa parka basan başka bir arsa veriliyor. Ancak Kocasinan Belediyesi, vatandaştan park yapılacak diye aldığı alanı imara açıyor ve bölgeye 4 tane kütle parsel koyuyor. Buraya vereceği yoğunluk 1600 metre olmalı ancak belediye kendisine gelince buraya 36 bin metre inşaat alanı veriyor” dedi.

Bölgede yaşayan vatandaşların okul, yeşil alan, cami, sağlık ocağı gibi sosyal alanlarının hiçe sayılarak imar planında değişiklik yapıldığını söyleyen Yücel, “Bu işi bilenler bunun mümkün olamayacağını bilirler. Daha önce böyle bir şey olmamıştır, olamaz” dedi.