Kore basını, Kim Min Jae'nin ailesini hedef aldı! Kim'e Fenerbahçeli taraftarlar sahip çıktı!

ABONE OL

BJ Guoan'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Güney Koreli futbolcu Kim Min Jae hakkında Kore Basınının ailesini hedef alarak haberler yaptığı iddiası üzerine Fenerbahçeli taraftarlar sosyal medyada harekete geçti. Twitter'da #YanındayızKimMinJae etiketinda toplanan sarı lacivertli taraftarlar, Min Jae'e destek mesajları yağdırdı.

Reklam
Reklam

Güney Koreli savunma oyuncusu Kim Min Jae, sezon başında BJ Guoan’dan Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Kısa sürede sarı lacivertli taraftarların gönlünü kazanan başarılı futbolcu, çıktığı ilk maçta da kalitesini ortaya koydu.

Ancak geçtiğimiz gün yaşanan bir hadise, başarılı futbolcunun moralini bozdu. Kore basını, başarılı futbolcunun ailesini hedef alarak hem sosyal medyada hem de bazı internet sitelerinde olumsuz haberler üretti. Bunun üzerine taraftarlar harekete geçerek sosyal medyada Fenerbahçe'nin savunma oyuncusuna destek mesajları göndermeye başladı.

Konu üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan başarılı futbolcu, “Hepinizin bildiği gibi bir ailem var. Onlarla birlikte yaşıyorum ve altın gibi bir kızım var. Ancak güzel kızımın evlilik öncesi dünyaya gelmesi nedeniyle, ifade edilmesi zor içeriklerle eşime yönelik saldırıların sayısı ve yoğunluğu giderek artıyor. Biz iyi anlaştık, bu yüzden düğünden önce evliliğimizi kaydettik ve bir aile kuruyoruz. Çocuk sahibi olmak gibi bir nimeti neden böyle açıklıyorlar bilmiyorum. Ne tür düşünceler ve sebeplerle bu tür mesajlar gönderiyorsunuz bilmiyorum. Bunu yazıyorum çünkü gelecekte çok önemli bir rol oynamak zorunda olan eşimin acılarına daha fazla dayanamıyorum. Lütfen, lütfen siber saldırılara son verin. Teşekkürler” dedi.

Twitter’da bir araya gelen sarı lacivertli taraftarlar, oyuncularının yalnız olmadığını ve sarı lacivertli taraftarların her zaman arkasında olduğunu belirtti.

Kim Min Jae kimdir?

Min-jae 15 Kasım 1996 yılında Tongyeong, Güney Gyeongsang'da dünyaya geldi. Stoper mevkisinde oynayan Güney Koreli millî futbolcu profesyonel futbolculuk kariyerine Gyeongju KHNP takımında başladı. 1.90 boyundaki stoper Gyeongju KHNP'den büyük çıkış yaşayacapı Jeonbuk Hyundai Motors'a transfer oldu. 2 sezon burada forma giyen ve Güney Koreli millî takımına seçilen oyuncu gösterdiği performans sonrası, 5 milyon Avro'ya Beijing Guoan'a transfer oldu.

31 Aralık 2021'e kadar Beijing Guoan'la sözleşmesi bulunan Min-jae , 2 milyon Avro transfer bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Ahmet Sarıkuş - 31 Ağustos 2021

kim min jae eşi kim min jae kore basını