Saadet Partisi'nden 'Geçim İttifakı' çıkışı!

ABONE OL

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısına SP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya da katıldı. Toplantıda ülke gündeminde yer alan birçok konuya değinildi. Basın toplantısında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, son zamanlarda ekonominin daralması üzerine Ak Parti iktidarına eleştirilerini sıraladı.

Reklam
Reklam

Haber: AHMET SARIKUŞ / Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, İl Başkanı Baki Coşkun ve parti üyeleri katıldı. Basın mensupları ile yapılan toplantıda konuşan İl Başkanı Baki Coşkun, Kayseri’nin 10 ilçesinde bulunan 40 mahalleye stant kurarak partinin başlattığı ‘Geçim İttifakı’ çerçevesinde çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Coşkun yaptığı konuşmada, “Bizler bu yoğun gündemin içerisinde Mart ayı itibariyle bir çalışma başlattık. Siyasi gündemde kimler hangi ittifakta yer alacak konusu konuşulurken, bizler ‘Geçim İttifakı’ ile vatandaşın karşısına çıktık. Bugün seçimin değil, geçimin konuşulması gerektiğini ifade ettik. 12 Haziran itibariyle de Türkiye’nin bütün bölgelerinde yapılan bir basın açıklaması ile bunu kamuoyuna duyurduk. Stant açtığımız bölgelerde; esnafımızla, öğrencimizle, çiftçimizle, vatandaşımızla bir araya geldik. Yapılan çalışmalarda şunu gördük; vatandaşımıza bir dokunup bin ah işitiyoruz. Esnafımız kepenk kapatmaktan, vatandaşımız alım gücünün düşmesinden, gençlerimiz işsizlikten şikayetçi. Bir fırsatını bulsalar ülkeyi terk edecek gençlerimizle karşılaşıyoruz. Vatandaşlar artık gerçekten tenceresini kaynatmakta zorlanıyor. Biz de bu dertleri dinlemek adına geçim ittifakını kurduk. Bu çalışmalar neticesinde biz inanıyoruz ki Saadet Partisi mecliste çok daha iyi temsil edilecek ve ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ise ülke gündeminde yer alan birçok konuda açıklamalarda bulundu. Orman yangınlarına değinen Kaya, “Doğal afetler insanların arzulamadığı afetlerdir. Böyle afetlerde iktidarların yapması gereken şeyler vardır. Afetler meydana gelmeden önce yapılması gereken hazırlıklar vardır. Bu konuda yeteri kadar tedbir alınmadığını üzülerek hep birlikte görüyoruz. Bir de doğal afet sırasında yapılması gereken çalışmalar var. Gerek kamuoyu ile iletişim gerek o bölgede zarar gören insanlarla iletişim noktasında yapılması gereken çalışmalar var. Son 10 gündeki koordinasyonsuzluk iktidarın eksi puanıdır” dedi.

Erken seçim konusunda da açıklamalarda bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, artık seçime az bir zaman kaldığını ve seçim atmosferine girildiğini söyledi. Hükümetin eleştirilmesi noktasında bir çıkış yapıldığı zaman devlet eleştiriliyormuş gibi algı yapıldığını da söyleyen Kaya, hükümet ve devletin birbirinden farklı olduğunu bu farkın da bilinmesi gerektiği belirtti. Bülent Kaya açıklamalarının devamında ise şu anki hükümet sisteminin 1982 Anayasası’ndaki sisteme benzer olduğunu vurgulayarak, “Eğer ülkede parlamenter sistem konusunda ortak bir konsorsiyum oluşursa oturur konuşuruz” dedi.
 

saadet partisi saadet partisi geçim ittifakı saadet partisi kayseri baki coşkun bülent kaya saadet partisi