Zara hangi ülkenin markası, sahibi kim?

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde, ayakkabı ve sandalet reklamında ekmek kullanan Zara, tepkileri de üzerine çekmişti. Firmanın detaylı bilgileri de bu gelişme sonrasında merak konusu oldu. Zara hangi ülkenin markası, sahibi kimdir?

Reklam
Reklam

Zara adlı firma, geçtiğimiz günlerde Almanya’daki ayakkabı ve sandalet reklamlarında ekmek kullandı. Yapılan bu reklam, sosyal medyada yayılmasıyla birlikte tepkileri de üzerine çekti. Türkiye’de birçok kişi, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla firmaya sert eleştirilerde bulundu.

Özellikle, buğday ve gıda kıtlığının yaşanmasının yakın olduğu konuşulurken gelen bu reklam, tepkilerin de dozunu artırdı. Ülkemizde, Yıldız Tilbe başta olmak üzere birçok ünlü isim de Zara adlı firmaya tepki gösteren isimlerden oldu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Zara firması hakkında detaylı bilgiler de araştırılmaya başladı. Firmanın sahibi ve hangi ülkeye ait olduğu internette araştırılan konuların başında geliyor. İşte Zara adlı giyim, ayakkabı ve parfüm gibi ürünler üreten dünyanın bilinen markalarından olan firma hakkında bilgiler.

ZARA HANGİ ÜLKENİN?

İspanyol merkezli giyim ve aksesuar markasıdır. 1975 yılında Arteixo, Galiçya'da Amancio Ortega ve Rosalía Mera tarafından kurulmuştur. Dünyanın en büyük 3 hazır giyim şirketinden biridir. Ürünlerin çabuk yerine konduğunu gören müşteri de böylelikle markayı sürekli takip ediyor. Zara'nın bu düzeni yaratması ise kolay olmamış. Sadece Tunus'ta bulunan fabrika saatte 150 parça ürün üretiyor. Zara mağazalarına her hafta 5 milyon parça ürün sevkiyatı yapılıyor.

zara hangi ülkenin firması zara sahibi kim zara zara ekmek zara ekmek reklam