Bahçeli'den Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'a davet

5 Nisan 2022 tarihinde disipline sevk edilmesinin ardından partisinden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, yeniden üye olması için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından partiye davet edildi.

Bahçeli'den Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'a davet
14 Temmuz 2022 - 16:03
Partiden istifa eden Baki Ersoy'u Devlet Bahçeli partiye davet etti.

Parti politikalarına aykırı açıklamaları gerekçesiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Ersoy paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey’e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum.''

SEMİH YALÇIN DA DUYURDU

Ersoy’un partiye davet edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise şu açıklamalarda bulundu:

“5 Nisan 2022 günü kesin ihraç talebi ile MHP Disiplin Kuruluna sevk edildikten sonra partimizden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından tekrar partimize üye olmak üzere davet edilmiştir. Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un partimize üyelik işlemlerinin yeniden başlatılması hususunda bizzat Sayın Genel Başkanımız tarafından talimat verilmiş ve kendisi partimize yeniden üyelik başvurusunda bulunmaya çağrılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE DEMİŞTİ?

Kayseri'de katıldığı televizyon programında enflasyon rakamları ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Baki Ersoy, vatandaşın enflasyondan muzdarip olduğunu belirterek şunları söylemişti:

''Açıklananın çok üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şeyi yok saydığınızda o problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.''

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum