Boğaziçi Beton halka arz eşit mi oransal mı, ne zaman? Boğaziçi Beton hangi bankalarda var?

Geçtiğimiz aylarda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya başvurusunu yaparak halka arz olan Boğaziçi Beton’un başvuru onay aldı. Boğaziçi Beton halka arz için onay aldıktan sonra talep toplama tarihleri de belli oldu. Peki, Boğaziçi Beton halka arz ne zaman? Boğaziçi Beton borsa hisse kodu nedir? Boğaziçi Beton hangi bankalarda ve aracı kurumlarda var? Boğaziçi Beton kaç lot verir, eşit mi oransal mı? detaylar haberimizde…

Boğaziçi Beton halka arz eşit mi oransal mı, ne zaman? Boğaziçi Beton hangi bankalarda var?
25 Mayıs 2021 - 10:59
Boğaziçi Beton’un halka arzının onay almasının ardından yatırımcılar, bu şirket hakkında araştırmalara başladı. Şirketin borsada işlem göreceği kod, kaç lot satacağı ve eşit mi yoksa oransal mı satış gerçekleştireceği yatırımcıları tarafından merakla araştırılıyor. İşte Boğaziçi Beton’un halka arzı hakkında tüm detaylar haberimizde…

Boğaziçi Beton sermayesinin 280 milyon TL’den 380 milyon TL’ye çıkarılması nedeniyle bedelli olarak artırılacak 100 milyon TL nominal değerli payları ve şirket ortaklarından Ayşe Zengin’in sahip olduğu 14 milyon TL nominal değerli 14 milyon adet pay halka arz edilecek.

Boğaziçi Beton 3 gün süreyle 26-28 mayıs tarihleri arasında 3.50 TL fiyatla talep toplayacak normalde oransal planlanan halka arz bireysel yatırımcıya eşit dağıtım olarak gerçekleştirilecek.

İşlem Kodu: #BOBET

Bireysel Yatırımcıya %60 = 68.400.000 LOT

Kurumsal Yatırımcıya %30 = 34.200.000 LOT

Yurt dışı Kurumsal Yatırımcıya = 11.400.000 LOT

6 ay boyunca satış yapılmama garantisi
6 ay boyunca, Halka Arz Edilen Paylar dışında kalan Şirket paylarının, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceği, bu doğrultuda bir karar alınmayacağı ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya Halka arz yapılacağına dair bir karar alınmayacağın taahhüt etmiştir.

Boğaziçi Beton Hakkında;
Şirket 2003 yılında tek hazır beton santrali ile hazır beton üretimi ve satışı amacı ile kuruldu. İstanbul’da 8 sabit lokasyon ve 13 mobil lokasyon olmak üzere (yüksek hacimli hazır beton satışı yapılan projelerin içerisine kurulan hazır beton santralleri) toplam 21 lokasyonda, 26 adet hazır beton santrali ile hazır beton üretimi ve satışı yapıyor.

Maslak 1453, Kuzey Marmara Otoyolu, Vadi İstanbul, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi, Mall of İstanbul, 5. Levent, Skyland vb. gibi hem yap-sat hem de özel/devlet taahhüdü kapsamında birçok mega projede hizmet verildi.

Boğaziçi Beton olarak hali hazırda Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan Merkez Bankası’nın hazır beton tedariki başta olmak üzere, İstanbul içerisinde yapılmakta olan birçok Metro, Alt Yapı, Yol, Kentsel Dönüşüm ve Tünel projelerinde hazır beton ve agrega teminini gerçekleştirmeye devam ediliyor.

Boğaziçi Beton kaç lot geçer?
Son 4 eşit halka arzın katılım oranlarına bakarak şöyle bir değerlendirme yapabiliriz.
Galata Wind halka arzı kadar bir katılım gelirse 868.936 tekil yatırımcı talep gösterdi. Aynı oranda bir talep gelirse
276.5 TL  - 79 Lot
Çan 2 termik santrali halka arzı kadar bir katılım gelirse 487.006 tekil yatırımcı katılım gösterdi. Aynı oranda bir talep gelirse
493.5 TL - 141 Lot

Penta halka arzı kadar bir katılım gelirse 94.564 tekil yatırımcı katılım gösterdi. Aynı oranda bir talep gelirse

2534 TL  - 724 Lot

Kalekim halka arzı kadar bir katılım gelirse 301.781 tekil yatırımcı katılım gösterdi. Aynı oranda bir talep gelirse

794.5 TL  - 227 Lot
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum