Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik desteğinde kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı, 4 milyon haneye çıkartıyoruz" dedi. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtlarda kalan öğrencilere verilen beslenme yardımının aylık 570 liradan 750 liraya yükseltildiğini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik desteğinde kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz
16 Şubat 2022 - 21:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-KDV düzenlemesi devlet olarak bizim attığımız bir adımdır.
-Bakanlıklarımız, KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını takip edecek, aksi davranış sergileyen firmalara gerekli yaptırımı uygulayacaklardır.
-Fedakarlığı sadece devletten beklemek ne gerçekçidir, ne hakkaniyetlidir.
-Tüm vatandaşlarımızı yastıkaltı altın düzenlenmesinden yararlanmaya davet ediyoruz.
-Koronavirüs sürecinde beni arayan veya geçmiş olsun mesajlarını ileten Sayın Devlet Bahçeli’ye, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Sayın Meral Akşener’e teşekkür ediyorum.
-Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye fotoğraflarının doğru, vicdanlı, ahlaklı ve sağlıklı bir mukayesesini yapmak hepimizin görevidir.
-Dünyanın panikle içine kapandığı bu dönemde biz üretim ve bireyleri önemsedik.
-Elbette sokakta, tezgahta, vitrinde canımızı yakan fiyat artışları vardır. Emin olun bunların hepsi geçicidir.
-Türkiye vatandaşına en uygun fiyatlı elektrik ve doğalgaz kullanımı sunan ülkelerden biridir.
-210 KW saate kadar olan düşük tarife ve üzerindeki kullanım oranı yeniden değerlendirilecek.
-Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı, 4 milyon haneye çıkartıyoruz.
-Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir.
-(Elektrikte kademeli tarife) Ticari işletmelerimiz için de küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır.
-Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan 750 liraya yükseltiyoruz.
-Sosyal güvenlik şemsiyemizin etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını verdik.
-Hepimiz aynı gemide olduğumuza, ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettiğimize göre külfetine de beraberce katlanacak, yükü beraberce omuzlayacağız.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum