Develi Belediyesi'nden o iddialara yanıt geldi

Develi Belediyesi, bazı sosyal medya hesaplarında Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in bir akrabasının özel kalem müdürü olarak atandığı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Develi Belediyesi'nden o iddialara yanıt geldi
27 Haziran 2021 - 12:02
Develi Belediyesi, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in akrabalarından birinin belediye özel kalem müdürlüğüne atandığını yalanladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Bazı sosyal medya hesaplarında çıkan asılsız haberlerden dolayı bu basın açıklamasının yapılması gereği hasıl olmuştur. Bahsi geçen sosyal medya hesaplarında Kayseri Milletvekilimiz Sayın İsmail Emrah KARAYEL’in yakınının veya akrabasının belediyemiz özel kalem müdürlüğüne atandığı iddia edilmiştir.
Söz konusu iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemiz özel kalem müdürlüğünde veya başka bir biriminde herhangi bir milletvekilimizin yakını ve akrabası görev yapmamaktadır.

Belediyemiz ihtiyacına binaen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 59. Maddesine istinaden bakanlık atama onayı ile bahsi geçen personel kurumumuzda göreve başlamış ancak beklenen uyum ve performansı sağlayamamış ve kendi isteği ile nakil talebinde bulunmuştur. Bu doğrultuda  başka bir kuruma nakli gerçekleştirilmiştir.

Tamamen yasalara uygun şekilde yapılan bir tayin işleminin çarpıtılarak kamuoyuna yanlış şekilde yansıtılması kınıyor, bu ve buna benzer çarpıtılmış haberler öncelikle Belediyemizi, Milletvekillerimizi, Partimizi, Cumhur İttifakını  karalamayı hedef aldığını belirtmek istiyoruz. Bizler Develi Belediyesi olarak bu tip haberlere itibar etmeden ilçemizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum