Elitaş, 128 Milyar doların akıbetini açıkladı

Ak Parti Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir dönem diline doladığı Merkez Bankası’nın rezervinde bulunan 128 Milyar doların akıbetini açıkladı. TBMM'de açıklamalarda bulunan Elitaş; söz konusu paranın, ülkenin insanlarının menfaatine harcandığını söyledi.

Elitaş, 128 Milyar doların akıbetini açıkladı
28 Ekim 2021 - 14:20
Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2020 yılı Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu’nun görüşülmesi oturumunda söz aldı.

Mecliste bir konuşma yapan Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, CHP’nin bir dönem hükümeti eleştirdiği konulardan biri olan Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervine açıklık getirdi.

Elitaş yaptığı konuşmada, “Bu 128 milyar dolar; bir kuruma, bir kişiye, bir gruba, bir şahsa verilmemiştir. 1,5 yıl içerisinde ekonominin dengesini sağlayabilmek için, Türkiye’nin ve dünyanın içerisinde bulunduğu kırılganlıkları bertaraf edebilmek için, insanlarımızın bu pandemi sürecinde en az zararı görebilmeleri için, iktisadi olarak evlerinde geçimlerini sağlayabilmeleri için, yapılmış bir iştir. Bakın Kredi Garanti Fonu 250 milyar destek vermiştir. Kime? Yahu kardeşim o başka, bu başka diyorsun. 128 milyar doların nereye gittiğini ben sana anlatmaya çalışıyorum. Kimi 128 diyor, kimi 118 diyor. Ama bu para hiç kimsenin cebine girmemiştir. O günler içerisinde belki Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri de bankadan elektronik sistemle döviz alıp satmışlardır. Veya CHP’li iş adamları elektronik sistemlerinde ihtiyacı gereğince döviz alıp satmışlardır. Ama şunu söylüyorum, tekrar ısrarla altını çiziyorum. Bu söylediğiniz para, söylediğiniz rakam, Türk milletinin ihtiyaçlarını karşılamak, pandemi sürecinde ortaya çıkan kaosu önlemek, iş akdi feshedilmiş insanların mağduriyetini gidermek için yapılmış bir iştir” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum