Erciyes Anadolu Holding'in 'R' hassasiyeti

Kayseri’nin istihdam ve ihracat açısından lokomotif şirketlerinden biri olan Erciyes Anadolu Holding’in ‘r’ harfi hassasiyeti görenleri şaşırttı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından basına servis edilen ve Ulak Haber’de de yayınlanan bültende, Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in ön isminin ‘r’ harfi ile yazılmış olmasına düzenleme istendi. Gelen mailde, ‘kurumun hassasiyetinin’ bu yönde olduğu belirtildi.

Erciyes Anadolu Holding'in 'R' hassasiyeti
14 Eylül 2021 - 17:04
Erciyes Anadolu Holding’in kurumsal hesabından görenleri şaşırtan bir mail geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu kentte düzenlenen yarı maraton etkinliğinin haberini basına servis etmişti.
Söz konusu haberde, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in de adı geçiyordu. Ertekin’in ön adı, gelen haberde Alparslan şeklinde ‘r’ harfi ile yer alıyordu. Haberi yayımlayan neredeyse hiçbir kurumun dikkat etmediği bu detay, Erciyes Anadolu Holding’in gözünden kaçmadı.

Holdingden gelen bir mailde, bu durumun kurumun hassasiyeti olduğu ve düzeltilmesinin talep edildiği bildirildi. Bu talep, görenleri de bir hayli şaşırttı.

Öte yandan haberin ana kaynağı olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinde de ismin, ‘Alparslan’ şeklinde yazıldığı görüldü.

Bu şekilde yayımlayan tek kurum belediye de değildi. Haberin dağıldığı neredeyse tüm mecralarda, isim aynı şekilde ‘r’ harfi ile geçti. Aşağıda yer alan ekran görüntüsünde, örneğin HaberTürk’ün sitesinde de ‘r’ harfinin varlığı görülüyor.

Ayrıca, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da 12 Haziran 2020 tarihinde attığı bir twitte, CEO Ertekin’in ismini Alparslan şeklinde yazdığı ortaya çıktı.

Holdingden, haberin ana kaynağı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden ve diğer tüm yayıncılardan düzeltme talep edip etmediği ise merak konusu oldu.

TARAFIMIZA GELEN MAİL



KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN GELEN BÜLTEN



KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RESMİ SİTESİ



BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ'IN ATTIĞI TWİT



HABERTÜRK SİTESİ



Haber Merkezi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum