Evlilik ehliyeti nedir, evlenmek için ehliyet şartı mı geliyor?

Kadına şiddetin önlenmesi adına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde gündeme gelen konu, ülke gündeminde de geniş yer buldu. TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu çalışmalarda sona geldi. Komisyon üyeleri, yapılan toplantıda evlilik ehliyeti konusuna da değindi. Peki, evlilik ehliyeti nedir, evlenmek için ehliyet mi geliyor, ne gibi şartlar olacak?

Evlilik ehliyeti nedir, evlenmek için ehliyet şartı mı geliyor?
14 Kasım 2021 - 19:57
Türkiye’de son yıllarda artış gösteren aile içi şiddet sonucunda birçok kadın hayatını kaybetti. Aile içi şiddeti en aza indirmek ya da önlemek adına yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu, yapılan çalışmalarda sona geldi.
Komisyon üyeleri, yapılan toplantıda ‘evlilik ehliyeti’ konusuna da gündeme taşıdı.

omisyon üyelerinin son toplantıda evlilik öncesinde taraflardan "psikolojik rapor, sabıka kaydı, şiddet eğilimi olmadığına dair belge" istenmesi önerisi geldi. Bu öneri destek gördü. Komisyon raporunda "evlilik ehliyeti" kavramının yer alması benimsendi.

Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, evlenme adayı olan çiftlerin mutlaka ön eğitimden, bilgilendirmeden geçmeleri gerektiğini belirterek, bu eğitim sonrası alınacak ehliyetle dünya evine girmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Komisyon toplantılarında Kadına Şiddetle Mücadele Bakanlığı'nın kurulması, ihtisas mahkemelerinin oluşturulması, sığınma evlerinde kalma süresinin uzatılması gibi seçenekler de ele alınan diğer hususlar oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum