Hüseyin Büyükkırcalı kimdir, nereli, kaç yaşında öldü?

Milliyet Gazetesi’nin efsane muhabirlerinden Hüseyin Büyükkırcalı’nın hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu acı haberi ise, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, sosyal medya hesabından duyurdu. Ölümünden sonra Hüseyin Büyükkırcalı’nın kim olduğu da merak konusu oldu. Hüseyin Büyükkırcalı kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? İşte detaylar…

Hüseyin Büyükkırcalı kimdir, nereli, kaç yaşında öldü?
13 Ekim 2020 - 00:29
Milliyet'i Milliyet yapan isimlerden efsane foto muhabiri Hüseyin Büyükkırcalı hayatını kaybetti.
Büyükkırcalı'nın ölüm haberini Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı (TSYD) Oğuz Tongsir sosyal medya hesabından, "Türkiye'nin en önemli spor muhabirlerinden, büyük usta Hüseyin Kırcalı'nın vefat ettiğini biraz önce öğrendim. Acım çok büyük. Allah rahmet eylesin" sözleriyle duyurdu.
Hüseyin Büyükkırcalı kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? İşte detaylar…
HÜSEYİN BÜYÜKKIRCALI KİMDİR?
Aslen Şanlıurfalı olan ve uzun yıllar ulusal gazetelerde spor foto muhabirliği yapan Büyükkırcalı'nın fotoğrafa olan ilgisi lise çağında başladı. Okul yıllarında sanatın tüm inceliklerini kavrayan Büyükkırcalı, basın sektörünün kalbi olan Babı Ali'den davet alınca İstanbul'a taşındı.
Milliyet Gazetesi'nin vazgeçilmez isimleri arasında yer alan Büyükkırcalı, çektiği fotoğraflarla Türk basın tarihine adını altın harflerle yazdırdı.
Merhum boksör Muhammed Ali ile 1972 yılında Tokyo-Japonya'da çektirdiği fotoğraf ile o yıllarda uzun süre konuşulan bir röportaja imza atan Büyükkırcalı, dünyada ve ülkemizde yüzlerce başarıya imza attı. Gösterişten uzak ve mütevazi bir yaşam sürdüren Büyükkırcalı, bu sabah Bahçelievler'deki evinde kahvesini içtikten sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum