İyi Parti İl Başkanı Ataman, Kayseri'ye verilen YHT vaatlerini hatırlattı

İyi Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “2023’te Ay’a gidiyoruz” sözlerini Kayseri’ye verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) vaatleri üzerinden eleştirdi.

İyi Parti İl Başkanı Ataman, Kayseri'ye verilen YHT vaatlerini hatırlattı
11 Şubat 2021 - 13:34
İyi Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, yazılı bir açıklama yayımladı. Yayımladığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde söylediği “2023’te Ay’a gidiyoruz” sözlerini eleştiren Ataman, Kayseri’ye verilen YHT sözlerini hatırlattı.
Ataman, Ak Partili birçok siyasetçinin Kayseri’ye YHT sözünü defalarca verdiğini, ancak bu sözlerin bir türlü gerçekleşmediğini söyledi. 2014 yılından beri Kayseri’ye YHT vaatlerinde bulunulduğunu söyleyen Ataman, “6 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinden 2-3 hafta önce, Uzun yıllardır konuşulan ilk milli uçağın üretilmesi yolunda önemli bir adım atıldı(!), yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırımla üretilecek ilk yerli uçakların, 2019 yılında göklerde olması hedefleniyor” denildi. Tanıtımı o zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na yaptırılmıştı. Hatta 29 Ekim 2019’da Konya-Yüksekova seferi için uçuş kartı bile sunulmuştu. Yıl oldu 2021. Bu uçağı göremedik, binemedik. Kayserili olarak 2014 den bugüne YHT’ye binemedik, umudumuzu yitirmedik, belki Ay’a gidecek olan ilk CACABEY Kayserili olur. Önümüzdeki seçimlerde bilbordlar çok renkli olacak, sanırım AY’a gidecek uzay aracı ve CACABEY kıyafetli devlet büyüklerimizin afişleri şehirlerimizi süsleyecek” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum