Kayseri Recep Tayyip Erdoğan (Hava İkmal) Millet Bahçesi ne zaman açılacak?

Kayseri’nin en gözle bölgelerinden biri olmaya aday Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin ne zaman açılacağı Kayserili vatandaşların merak ettiği konulardan biri oldu. Kayseri Millet Bahçesi ne zaman açılacak? Kayseri Millet Bahçesi açılış tarihi ne zaman, hangi tarihte? Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi parkı son durum ne 2021? Kayseri Millet bahçesi maliyeti ne kadar?

Kayseri Recep Tayyip Erdoğan (Hava İkmal) Millet Bahçesi ne zaman açılacak?
11 Temmuz 2021 - 15:44
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine tüm Türkiye’de yapımına başlanan Millet Bahçeleri’nin bir kısmı tamamlandı. Birçok şehir millet bahçesi açılışı gerçekleşirken Kayseri’de Hava İkmal bölgesinde yapımı süren Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu oldu.

Kayserili vatandaşlar, tam 1 milyon 260 bin metre karelik alana sahip olan Millet Bahçesi’nin açılış tarihini araştırıyor. İşte merakla beklenen ve yoğun bir çalışma ile süren Millet Bahçesi hakkında detaylar…
Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri…

Kayseri’de yapımı süren Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, tam 1 milyon 260 bin metrekarelik alanla Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olma özelliğini taşıyor. 11 Eylül 2020 tarihinde sözleşmesi imzalanan Millet Bahçesi’nin yapımı ise sürüyor.  

Millet Bahçesi’nin içerisinde biyolojik gölet, etkinlik çayırı, sosyal buluşma alanları, koşu ve bisiklet parkurları, 10 çocuk bahçesi, üç millet kıraathanesi, kaykay pisti ile drone maket uçak pisti, çiçek bahçeleri  ve pist bisikleti yarışları için veledrom da olacak.

Kayseri Millet bahçesi ne zaman açılacak?


Kayseri Millet Bahçesi'nin 2022 Kasım ayında açılması planlanıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri'ye verdiği ve bundan sonra da vereceği destekleri düşünerek projeye Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi yakışır” diyerek millet bahçesine Recep Tayyip Erdoğan ismini verdiklerini açıkladı.

Kayseri Millet Bahçesi maliyeti ne kadar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2 Eylül'de yaptığı açıklamada tamamlanan ve uygulama aşamasında olan 46 millet bahçesinin toplam maliyetinin 1 milyar 688 milyon lira olduğunu açıkladı.



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum