KEYDER'den Göreme Belediyesi'ne Cevap!

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren kişisel problemleri için özel gereksinimli çocukları mağdur edip, kamuoyunu yanlış bilgilendirdi mi?

KEYDER'den Göreme Belediyesi'ne Cevap!
12 Mart 2021 - 18:35
Gastepress'in haberine göre; Uzun zamandır sosyal medya da birçok ünlü ismin de destek verdiği Kapadokya Engelli Yetenekler Derneğinin ışıkları kapanmasın çağrısı ulusal ve yerel basında sık sık yer almıştı. 2016 yılından itibaren Göreme beldesinde faaliyet gösteren ve binlerce özel gereksinimli bireye ücretsiz eğitim veren KEYDER’ in; bölgenin imar yönetiminin Alan Yönetimine geçmesi sonrası ilgili belgelendirme için, yerel yönetimin Alan Yönetimine teslim etmesi gereken dosyaların teslim edilmediğini, bu durum sonrası ışıkları ve suyu kapatılan derneğin faaliyetlerine devam edemediği aktarıldı. Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama sonrası talebini yenileyen dernek yönetimi ise, dernek üzerinden algı yönetimi yapıldığını, Başkan Eren’in Alan Yönetimine teslim ettiğini söylediği dosyayı eksik ve yanlış bilgilerle ileterek sürece müdahale ettiği, şahsi meseleleri için özel gereksinimli bireylerin mağdur edildiği ifade edildi.
Belediye Başkanı olarak ziyaret etmediği derneği övüp, kurucusunu itham ederek kamuoyunu yanlış bilgilendirdi.
Dernek tarafından yapılan açıklamada Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in yaptığı açıklamaya dikkat çekilerek, “Sayın Belediye Başkanı Ömer Eren, açıklamasında, bir kez dahi ziyaret ederek yerinde görmediği derneğimiz faaliyetlerinden övgü ile söz ederken, yayınladığı belgelerde bizimde ısrarla tamamlanmasını talep ettiğimiz dosyanın ne denli yanlış hazırlandığını da gözler önüne sermektedir. Sayın Başkanın yayınladığı belgelerde de görüleceği üzere derneğimize ait atölye çalışmalarının yapıldığı söz konusu arazimiz, 3. Derece sit alanı içerisinde olmasına rağmen, ilgili evrakta belediye tarafından 1. Derece sit alanı olarak belirtilmiştir. Bu yanlış bilgilendirme düzeltilmeden dosyamız maalesef işlem görmemektedir. Yine Sayın Başkanın yayınladığı belgelerde de görüldüğü üzere derneğimizin sorgusu rehabilitasyon merkezi olarak yapılmış, ilgili yazıda başvuru olmadığı belirtilmiş, lakin dernek olduğumuz halde dernekler masasından sorgulanmamıştır. 2016 yılında kurulan ve faaliyetine başlayan derneğimizin bulunduğu arazi ile ilgili yayınladığı, 2007 yılına ait at çiftliği yıkım belgesi ve fotoğrafları, derneğimizle ilgili olmamakla birlikte, konumuzla da ilgili değildir. İlgili belgenin maksatlı bir şekilde Kurucumuz Hasan Kalcı’yı yıpratmak üzere yayınlandığı aşikâr olup, kişisel ve siyaseten problemlerini yansıtan bu söylem ve yaklaşımları ile, derneğimiz üzerinden algı oluşturmaya yönelik olduğu da açıktır” ifadeleri kullanıldı.
“Başkan Kişisel Problemlerini Başka Platformda Çözsün”
Ak Parti meclis üyesi olan dernek kurucusu Hasan Kalcı’yı siyasi çekişmeleri uğruna yıpratmak üzere maksatlı hareket edildiğine dikkat çeken açıklamada, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in yayımladığı , ilgili arazideki at çiftliğinin 2007 yılında yıkılmasına dair belgeye dair “Konumuz Sayın Başkan Ömer Eren’in bahsettiği gibi Kurucumuz Hasan Kalcı’nın Ak Parti meclis üyesi olması, yahut 2007 yılında at çiftliğinin yıkılması değildir” şeklinde açıklama yapan dernek yönetimi, Belediye Başkanı Ömer Eren’in dernek kurucusu Hasan Kalcı’yı siyasi çekişme ve şahsi hesapları doğrultusunda dernek üzerinden yıpratıp algı oluşturduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada “Sayın Başkanın kişisel problemlerini başka platformda çözmesi, yayınladığı belgelerdeki yanlışları düzeltip, ilgili dosyayı olması gereken usul ve kanunlara uygun teslim ederek, haftalardır derneğimizden hizmet alamayan özel gereksinimli bireyler ve ailelerin mağduriyetinin giderilmesini sağlamasıdır” çağrısı yapıldı.
Dernek açıklaması ile birlikte dernek kaydı, 3. Derece sit alanı olduğunu gösteren belgeleri de yayımladı.
Söz konusu Göremeli yatırımcı Hasan Kalcı 5. çocuğunun down sendromlu doğması sonucu, imkanı olmayan özel gereksinimli bireylerin faydalanması için 2016 yılında KEYDER’i kurdu. 17 bin metrekare arazisini derneğe hibe eden Kalcı, binlerce özel gereksinimli bireye hizmet veren derneğin kurucusu olmanın yanısıra Göremede önemli işletmelerinde sahibi. Son seçimlerde Göreme Belediyesi Ak Parti meclis üyesi oldu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum