Koronavirüsten hayatını kaybeden Emircan Kılıçkaya kimdir, nereli?

Türkiye’de koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 11 Mart tarihinde bin 101’e ulaştı. 11 Mart’ta hayatını kaybedenlerden biri de 22 yaşında olan Emircan Kılıçkaya’ydı. Emircan Kılıçkaya kimdir, nereli? İşte detaylar…

Koronavirüsten hayatını kaybeden Emircan Kılıçkaya kimdir, nereli?
11 Nisan 2020 - 23:21
Türkiye’de devam eden koronavirüs salgını, ölümlere neden olmaya da devam ediyor. 11 Mart günü bilançosunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam ölüm sayısının bin 101’e ulaştığını belirtti. Koronavirüsten ölenlerden biri de genç yaşıyla dikkat çekti. Henüz 22 yaşında olan Emircan Kılıçkaya, Türkiye’de koronavirüsten hayatını kaybeden en genç hasta oldu. Emircan Kılıçkaya kimdir gibi sorular internette sıkça aranmaya başladı.
EMİRCAN KILIÇKAYA KİMDİR?
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Malatyalı Emircan Kılıçkaya, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra, tedavi altına alındığı hastanede, koronavirüs salgınına yenik düşerek yaşamını yitirdi. 11 Nisan Cumartesi sabah saatlerinde vefat eden Emircan Kılıçkaya, aynı gün İstanbul – Kilyos’ta toprağa verildi.
Emircan Kılıçkaya, 2015 yılında İstanbul – Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesi’nde birincilikle mezun olmuş ve Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan İTÜ’nün Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü kazanmıştı. Emircan Kılıçkaya, yapay zeka algoritması üzerine çalışıyordu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum