Linking Root Domains nedir, nasıl yükseltilir?

Birçok Webmaster'ın merak ettiği konulardan biri de MOZ sitesinde yer alan Linking Root Domains ibaresidir. Linking Root Domains nedir, ne anlama geliyor, nasıl yükseltilir?

Linking Root Domains nedir, nasıl yükseltilir?
02 Haziran 2022 - 15:12
Bir site, Arama Motoru Optimizasyonunda (SEO) bir başka siteye veya birden fazla kez bağlantı verdiğinde, A sitesinin bir bağlantı kök etki alanı olduğu söylenir; çoğul, bağlantı veren kök etki alanları, belirli bir siteye bir veya birden fazla kez bağlanan ayrı bağlantıların toplam sayısıdır.

Bir etki alanı bir siteye birden fazla bağlantı veriyorsa, yine de yalnızca bir bağlantı kök etki alanı olarak sayılır.

Kök Etki Alanlarını Bağlama Bir sitenin popülaritesi, bağlanan kök etki alanlarına bakarak incelenebilir, ancak içeriğinizin bağlı olduğu sitelerin sayısına bakmak kadar basit değildir.

İki yetkili siteye bağlanan içerik, arama motoru sonuçlarında, bir düzine veya daha fazla vasat bloga bağladığı içeriğe göre çok daha üst sıralarda yer alacaktır. Bu bile çok basittir, ancak tek tek sayfalardan gelen bağlantılar genellikle kök etki alanının kendisinden gelen bir bağlantıdan daha güçlüdür.

Ayrıca, kök etki alanlarını bağlamanın, arama motorları tarafından SERP'ler oluştururken kullanılan binlerce faktörden yalnızca biri olduğunu düşünün.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum