Mustafa Kemal Atatürk en güzel resimleri - Gazi Mustafa Kemal 10 Kasım mesajları

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan ayrıldı. Ulu önder Atatürk’ün vefat yıldönümü nedeniyle birçok kişi kendisini yad ediyor. Tüm Türkiye’de Atatürk’ü anma programları düzenleniyor. Sosyal medyadan anma mesajı paylaşmak isteyenler de 10 Kasım Atatürk resimleri ve mesajları araştırıyor.

Mustafa Kemal Atatürk en güzel resimleri - Gazi Mustafa Kemal 10 Kasım mesajları
10 Kasım 2021 - 10:05
Cumhuriyetimizin Kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1881 tarihinde doğdu ve 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü nedeniyle, Atatürk tüm Türkiye’de yad ediliyor.
Türkiye’nin her ilinde,  Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programları da düzenleniyor. Birçok kişi de kendisinin sosyal medyada anmak için anlamlı ve mesajlar ve resimler araştırıyor. İşte en anlamlı Gazi Mustafa Kemal Atatürk mesajları ve resimleri…

10 Kasım mesajları

Büyük Atatürk! tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

"Sen yalnızca Türk milletinin değil dünya üzerindeki ezilmiş milletlerinde önderi oldun. Çünkü onlar, seni örnek alarak bağımsızlıklarını kazandılar."

Atatürk'ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır. Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir. Ruhun şad olsun.

"Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen ebedi istirahatgâhında rahat uyu. "En büyük eserim." dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Türk Milleti."

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da atamızı özlem ve saygıyla anıyoruz kendisine ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum...

Rüzgâr ağırdan eser, her 10 Kasım sabahı, her bir yere savurur, sararmış yaprakları. Hüzünlenir milletim, her 10 Kasım sabahı, çiçeklerle donanır, Anıtkabir yolları.

83 yıldır gözümüz yaşlı. Türk milleti 83. kez başın bir kere daha sağ olsun.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum