Özhaseki'den 'asgari ücret' ve 'EYT' açıklaması

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Tv100 televizyonunda katıldığı programda asgari ücrete değindi. Bu konuda açıklamada bulunan Özhaseki, “Asgari ücrette, ciddi artış olacaktırç” dedi.

Özhaseki'den 'asgari ücret' ve 'EYT' açıklaması
31 Ekim 2021 - 13:29
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Tv100 Televizyonunda Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programının konuğu oldu.

Pandemi döneminde maliyetlerin yükseldiğini söyleyen Özhaseki, “Pandemi döneminde, o kadar çok şartlar değişti ki bu dönemin kendine has getirmiş olduğu birtakım sıkıntılar var. Maliyet artışları da var. Bütün dünyada var, bizde de var. Ama, Türkiye bunu çok rahat ve en kolay atlatabilecek ülkelerden birisi ve bu ortaya konuyor. Makroekonomik göstergelere baktığımız zaman da Türkiye’nin son dönemde çok ciddi atılımlar yaptığı ortada. Büyüme oranlarında yüzde 21’leri yakalamış. Önümüzdeki iki büyüme oranı geldiğinde de ortalama yıllık yüzde 10’u yakalayabilecek bir ülkeden bahsediyoruz şimdi. O zaman, ülkede işler ne kadar rahat olursa, ekonomi makro düzeyde ne kadar rantable olursa, yerinde olursa, oturmuş olursa, haliyle bunun vatandaşa yansıması da o kadar rahat olacaktır.” dedi.

“5-10 BİN KİŞİYE İŞ VAR”
Programda asgari ücret konusuna da değinen Özhaseki, “Kayseri Organize Sanayi Başkanı’nın geçenlerde bir ifadesi vardı. Eğer, asgari ücretten işe başlayacak birisi varsa, ileride de maaşları artacaktır. 5 bin kişiye iş var, 10 bin kişiye iş var. Kapı açık. Sadece eli tornavida tutsun yeter diyor. Demek ki asgari ücret, vatandaşın o işlere yönelmesini sağlamıyor. O zaman biraz artışı gerekiyor. Şimdi geldi, ben ciddi bir artış olacağını zannediyorum.” dedi.

“EYT DE DAHİL OLMAK ÜZERE”
Açıklamalarının devamında EYT’ye de yer veren Özhseki, “Bunun yanı sıra, insanların beklentisi olan her ne varsa, EYT de dahil olmak üzere. O anki ekonomi şartlarını göz önünde bulundurarak bu konuda da birtakım çalışmalar yapılıp ilgili kurullara ve sonra da sayın Cumhurbaşkanına arz edilir.” dedi.

HABER MERKEZİ


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum