Paralimpik Oyunlar nedir, Paralimpik kelime anlamı nedir, ne anlama geliyor?

Google Doodle’da yer alan 2020 Yaz Paralimpik Oyunları görselinin ardından Paralimpik’in ne anlama geldiği merak edenler tarafından araştırılmaya başladı. Paralimpik nedir, anlamı nedir? Paralimpik oyunlarında hangi dallar var?

Paralimpik Oyunlar nedir, Paralimpik kelime anlamı nedir, ne anlama geliyor?
24 Ağustos 2021 - 00:15
2020 Tokyo Olimpiyatları farklı ülkelerden sporcuların yarışlarına sahne olmaya devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesinden farklı dallarda sporcuların yarıştığı olimpiyatlarda paralimpik oyunlara geçildi.
Yaşanan bu geçişin ardından Google da Doodle’da bir görsel yayınladı ve kullanıcılarına sundu. Doodle’e tıklayan Google kullanıcıları bu kelimenin ve klasmanın ne anlama geldiğini ise yine Google’da araştırıyor. 

Paralimpik ne demek?

Bu Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir. Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır. Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

Paralimpik Oyunlar 1948'deki az sayıda II. Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanmasından 2008'de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline gelmiştir.  Atletlerle Olimpiyatlarda yarışan atlerler aynı şartlarda mücadele etmelerine rağmen Oyunlarla Olimpiyat Oyunları arasına büyük bir bütçe farkı vardır. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından bu yana Paralimpik Oyunlar Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapılmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum