Sarraf İhsan Gülderdi: Altın gördüğü rakamı hiçbir zaman unutmaz

Geçen hafta rekor tazeleyen altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile birlikte sert düşüş yaşandı. Altının rekor kırdığı gün birçok vatandaşın altın alarak zarar ettiğini belirten Sarraf İhsan Gülderdi, vatandaşların panik içinde alım ya da satım yapmamaları gerektiğini söyledi.

Sarraf İhsan Gülderdi: Altın gördüğü rakamı hiçbir zaman unutmaz
27 Aralık 2021 - 12:30
Dövizdeki dalgalanma ile birlikte altın fiyatları geçtiğimiz pazartesi günü rekor tazeleyerek tarihinin en yüksek seviyesini görmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu yen ekonomi programı sonrası ise altın ve döviz sert bir düşüş yaşadı. 

Altının geçen haftayı düşüşle kapattığını ve yeni haftaya da sakin başladığını belirten Sarraf İhsan Gülderdi, “Geçen hafta çeyrek altında 1750 liraya kadar satış yapmıştık bu haftada 1150 liradan alıcılarını buluyor. Şu anda çeyrek altın 1150 lira yarım altın 2300 lira Cumhuriyet altını 4600 liradan alıcısını buluyor” ifadelerini kullandı.

“ALTIN ESKİ SEVİYESİNE YAKLAŞIK 7 AYLIK BİR SÜREÇTE GERİ GELEBİLİR”

Cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra fiyatların aşağı yönlü hareket ettiğini ve bundan sonraki fiyatların seyrini de yapılan açıklamaların belirleyeceğini belirten Gülderdi, “Altın fiyatlarının yükseleceğini her zaman ön görüyoruz. Fakat fiyatların bu seferki yükselişi çok ani ve hızlı oldu.  Bunun sebebi de merkez bankasının faizi düşüreceği konusunda çok net olmasıydı. Meydana gelen panik havasıyla insanlar kredi çekerek aşırı miktarda döviz aldılar ve bununla birlikte de döviz fiyatları çıktı.  Döviz fiyatları da altın fiyatlarını etkilediği için altında tarihi rekorlara imza atıldı.  Altın gördüğü rakamı hiçbir zaman unutmaz ama şu anki sert düşüşle birlikte eski rakamları görmesi en az 7 aylık bir süreç alabilir” diye konuştu.

“PANİK YAPIP ALTIN YA DA DÖVİZ ALIP SATILMAMALI”

Artıştan şikâyet eden vatandaşların artışı doğrudan etkilediğinin altını çizen Gülderdi, “İnsanları memnun etmek çok zor. Çünkü fiyatların artışına sitem edenle döviz kurlarına giden insanlar aynı insanlar. Aslında onlar döviz alarak fiyatları yükseltiyorlar ama aldıklarından dolayı yükseldiğinin farkında değiller. Panik yapıp bu dönemlerde alıp ya da satmak mantıklı olmaz. Çoğu kişi şu anda zararda. Çünkü birçok vatandaş altını ve dövizi zirvedeyken satın aldı.  Biz en çok altın ve dövizi zirve yaptığı gün sattık ve o gün satın alanlar zarar ettiler” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum