Semt pazarında fiyatlar yükseldi

Enflasyon rakamları semt pazarlarına yansıdı. Kayseri semt pazarlarında geçtiğimiz haftalarda tezgâhlarda satılan sebze ve meyvelerdeki fiyatlarda bu hafta yükselme gözlendi. 

Semt pazarında fiyatlar yükseldi
05 Mayıs 2022 - 13:38
Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi’nde bulunan semt pazarında bayram öncesi fiyatlar aranır oldu.

Pazara alışveriş için giden vatandaşlar, fiyatların yükseldiğini gördü. Türkiye İstatistik Kurumu sabah saatlerinde enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Açıklanan rakamların semt pazarlarına da yansıdığı görüldü.

Pazar tezgâhlarında bulunan sebze ve meyvelerin önceki hafta ve şu anki fiyatları şu şekilde: “Domates 9 liradan 15 liraya, kuru soğan 3.30 liradan 5 liraya yükselirken, biber 15 liradan 10 liraya, karpuz 15 liradan 12,5 liraya düştü.

Fiyatı geçen haftaya göre değişmeyen salatalık 5 liradan, yeşil soğan (bağ) 3.30 liradan, yeşillikler (bağ) 3.30 liradan, çilek ve badem çağla kilosu 20 liradan, erik ise kilosu 30 liradan satılmaya devam etti.

Pazar tezgahlarında satılan diğer meyve ve sebzelerin fiyatları ise şu şekilde: “ Marul tanesi 10 liradan, patates kilosu 7.5 liradan, ıspanak (bağ) 5 liradan, fasulye kilosu 15 liradan, limon kilosu 5 liradan, kemer patlıcan kilosu 10 liradan, kabak ve limon kilosu 5 liradan, pırasa ve ıspanak (bağ) 5 liradan, satıldı.

İLGİLİ HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum