Spotify'a müzik nasıl yüklenir? 1000 dinlenme kaç TL kazandırır?

2006 yılında müzik dinleme piyasasına hızlıca giriş yapan Spotify, genç yaşlı demeden herkesin kullandığı bir uygulama haline geldi. Bizler de Spotify’a müzik nasıl yüklenir? Spotify ’da 1000 dinlenme ne kadar ediyor, kaç TL? Spotify’ı çevrimdışıyken nasıl dinleyebiliriz? Gibi soruların yanıtlarına sizler için cevap verdik.

Spotify'a müzik nasıl yüklenir? 1000 dinlenme kaç TL kazandırır?
26 Mayıs 2022 - 09:44
Spotify, tüm dünyada milyonlarca kullanıcı sayısına sahip uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor. Binlerce sanatçının yer aldığı, milyonlarca müzik ve dinleyiciye sahip olan bu uygulama her geçen gün kullanıcı kitlesini de artırmaya devam ediyor.

Giderek popüler hale gelen Spotify konusunda, zaman zaman birçok konu da merak edilenler arasında yer alıyor. Bu konulardan biri de şüphesiz, Spotify uygulamasına nasıl müzik yükleneceği ve bu uygulamanın 1000 dinlenmeye ne kadar para verdiği. Gelin bu soruların yanıtlarını birlikte inceleyelim.

Spotfiy'a müzik nasıl yüklenir?

Öncelikle tüm bu saydıklarımızı yapmak için Spotify’da bir üyeliğimizin bulunması gerekiyor. Masaüstü uygulamasını bilgisayarımıza indiriyoruz. Daha sonra dinlemek istediğimiz müziği bilgisayarımıza indiriyoruz. Uygulamayı açtıktan sonra ayarlar seçeneğine tıklayıp ‘‘yerel dosyalar’’ kısmına tıklıyoruz. ‘’Kaynak ekle’’ diyerek indirdiğimiz müziklerin dosyasını seçiyoruz. Ve uygulamaya baktığınızda Dosyalar kısmında görebilirsiniz.

Şayet sanatçı ve eser sahibi olarak şarkı yüklemek istiyorsanız bunun için yapmanız gereken şey bir müzik şirketiyle anlaşmanız gerekmektedir. Hali hazırda şirketlerin bazıları çok pahalı olabiliyor. Hem bütçe dostu hem de en çok tercih edilen CD BABY ve DİSTROKİD gibi ajanslar mevcut. CD BABY aralarında en kolay ara yüze sahiptir. Cüzi bir miktar ücret ödedikten sonra şarkılarınızı yükleyebilirsiniz.

Spotify 1000 dinlenme kaç TL?

Bu soru da gündemde en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Tüm dünya genelinde kullanılan uygulamanın ücretlendirmesi ise şöyledir. Dünya genelinde 1 dinlenmenin ücreti 0.005 dolardır. Yani 5000 dinlenme alırsanız 25 dolar kazanabilirsiniz.

Tabi bu ücretten anlaşmalı müzik şirketinin komisyonunu düşersek 24,5 dolar gibi bir fiyata düşecektir.

Peki Spotify da dinlenme nasıl arttırabilir?

Bu da popüler çalma listeleri oluşturarak veya popüler bir çalma listesine sahipseniz olabilir. Bunun için de gündemi takip etmek ve ilginç podcastler oluşturarak görünürlüğünü arttırabiliriz.

Eğer ücret karşılığı bir Spotify hesabınız varsa bu saydıklarımızı size uygun olmayacaktır. Eğer müziğin içindeyseniz Spotify tam da size göre olacaktır. Müziğin tadını çıkarmanız dileğiyle.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum