Timur kimdir hangi devletin hükümdarıdır?

Tarihe merak salanlar ve Timur İmparatorluğu’nun hükümdarı Timur’un kim olduğunu merak edenler, kendisinin hayatını ve biyografisini internette araştırıyor. Timur kimdir, hangi devletin hükümdarıdır? sorusunun yanıtı haberimizde…

Timur kimdir hangi devletin hükümdarıdır?
15 Eylül 2021 - 16:50
Dünya tarihinde birçok hükümdar, katıldıkları savaşlar ve aldıkları kararlarla, hüküm sürdükleri topraklardaki etkileri ile adını tarihe yazdırmayı başarmıştır. Bazı hükümdarlar yaptıkları ile gelecek nesillere örnek olurken bazıları da zulüm ve yanlış kararlarla anılmaya devam ediyor.

Geçmişte yaşayan ve hala günümüzde etkisini gösteren birçok isim de mevcut. Bu isimler, tarihe merak salanlar tarafından da sıkça araştırılanlar arasında yer alıyor. Timur da merak edilenlerden biri. Timur’un kim olduğu internette en çok araştırılanlar arasında yer alıyor.

Timur İmparatorluğu’nun hükümdarı olan Timur kimdir, sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor.

Timur kimdir?

Timur 8 Nisan 1336 yılında dünyaya gelmiş, 8 Şubat 1405 tarihinde de hayatını kaybetmiştir. Timur İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk hükümdarı olan Türk-Moğol imparator ve komutan. 1370'ten itibaren düzenlediği seferlerle günümüzdeki Orta Asya, Rusya, İran, Hindistan, Afganistan, Kafkasya, Ortadoğu ve Anadolu'nun büyük bir bölümünü ele geçirmiştir. Çağatay ulusunu oluşturan kabilelerden Barlaslar'ın reisi olan Turagay ile Tekina Hatun'un çocuğu olarak 1336'da Semerkant yakınlarındaki Şehr-i-Sebz'e bağlı Hoca Ilgar köyünde dünyaya gelen Timur, 1370'te Çağatay Hanlığı'nın batısını kontrol altına alan askeri bir lider olarak kendini göstermiştir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum