Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nden Genco Erkal açıklaması

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında hapis istemiyle dava açılan 83 yaşındaki tiyatro sanatçı Genco Erkal hakkında açıklamada bulundu. Birlikten yapılan açıklamada, "Genco Erkal'ın yolu açıktır ve bu yolda yalnız değildir" denildi. Genco Erkal ne dedi?

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nden Genco Erkal açıklaması
25 Ağustos 2021 - 11:14
Ünlü tiyatro oyuncusu Genco Erkal’a Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmış ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Erkal'ın 4 yıl 8 aya kadar hapsi istenmişti.
Yaşanan bu gelişmenin ardından Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genco Erkal hakkında bir açıklamada bulundu. Birlikte yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yüreği insan sevgisi, yaşama saygı ve tiyatro aşkıyla dolu, sanatını akıl ve bilginin ışığında zarafetle icra eden Türk tiyatrosunun sayılı mihenk taşlarından biri olan Genco Erkal'a atfedilen suçlama şaşkınlık vericidir.
Hakaret bir iletişim yolu değildir, bir çaresizlik ifadesidir. Oysa Genco Erkal, tiyatronun sunduğu düşünsel diyalogun ustasıdır, hakaret etmeye gerek duymadan sözünü söylemenin erbabıdır.
"Ömrünün 60 yılını tutkuyla tiyatroya adayan değerli sanatçımız demokrasi, özgür düşünce, insanca yaşama hakkı ve adalet ekseninde sorgulayarak oluşturduğu yapıtlarıyla ülkemizin politik geçmişinin alternatif tarihini yazan belleklerden biridir.

"Yolculuğu zorlu olmuştur ancak geçmişte olduğu gibi, bugün de yalnız değildir."

Kaynak: Bianet

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum