Yunanistan'da bilgisayar oyunları yasak mı, neden?

Dünyanın birçok ülkesinde sıra dışı yasaklar yer alıyor. Bu yasaklar insanlar tarafından tuhaf algılansa da o ülkede yaşayan insanlar, bu yasaklara uymak zorunda. Bu ülkelerden biri de Yunanistan olduğu internet ortamında sıkça dolaşıyor. Peki, Yunanistan’da bilgisayar (PC) oyunu oynamak yasak mı, neden yasak, sebebi nedir? İşte detaylar…

Yunanistan'da bilgisayar oyunları yasak mı, neden?
04 Ağustos 2022 - 09:21
Dünyada yer alan ülkeler arasında kültürler de farklılıkları ile dikkat çekiyor. Belli bölgelerde yaşam standartlarının oluşması için var olan kültürler zaman zaman da yasalaşarak insanların hayatlarına empoze ediliyor. Kimi zorunlu yapılması gereken davranışlar iken kimi de yapılması yasak olan durumlar olarak karşımıza çıkmakta.

Ülkelerde yer alan yasaklar, ülkemizde de merak konusu olarak araştırılan konulardan biri oluyor. Komşumuz Yunanistan’da da bilgisayar oyunlarının yasak olduğu haberlerinin yayılması üzerine bu konu birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Peki, bu bilgi gerçek mi? Yunanistan’da tüm bilgisayar oyunları yasak mı? İşte detaylar…

Yunanistan’da bilgisayar oyunları yasak mı?

İlk olarak 3 Eylül 2002 tarihinde yürürlüğe giren  PC oyunlarının yasaklanması kanunuyla amaç, internet kafelerde çocukların bahis ve kumar içerikli oyunlardan uzak durması idi.
Fakat zaman içerisinde hangi oyunun bu nitelikte olup da hangisinin olmadığını anlamak ve ayırt etmek güç olduğundan, 8 Aralık 2003 yılında bütün PC oyunları yasaklanmıştır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum